Tips & Advies

Hoe bepaal je de diepte van je kast ?
Voor een schuifdeurkast met hanggedeelte voorziet u best een totale diepte van ± 70 cm. Dit wil zeggen naargelang eigen smaak een binnenkastdiepte van 60 cm of een binnenkast diepte van 50cm tussen kast en schuifdeur is dan een spatie naargelang diepte van de kast. Voor kledij die geplooid in de kast komt te liggen is een diepte van 42 ruimschoots voldoende. Bij andere toepassingen vb kantoor is een binnenkast van 40 cm eerder aangewezen.

Tot welke breedte kan een schuifdeur worden gemaakt?
Afhankelijk van het type van de deur kan dit tot een breedte van 160 cm, dit in combinatie met tussenregels of volledige vulling in glas of paneel.

Tot welke hoogte kunnen de kasten worden gemaakt ?
Een maatkast met schuifdeuren betekent dat deze is afgewerkt van vloer tot plafond en van muur tot muur of links of rechts vrijstaand met een afsluitwand, aan de muurzijdes is een passtuk voorzien dit om schuine muren, vloeren of plafond te kunnen opvangen. De kasten hebben een hoogte tot plafond met een ruimte van 3cm ertussen dit om montage te kunnen voorzien.

Wat is lakglas?
Gelakt glas is eigenlijk blank floatglas, dat aan één zijde met een hoge kwaliteitslak egaal bedekt is. Een uitstekend hechtingsprocédé zorgt voor een zéér glad en glanzend aanzicht. Het is uiterst resistent tegen krassen en menige zuren en kan door middel van de meeste huishoudelijke onderhoudsprodukten gereinigd worden. In principe onderhoudt u lakglas net zoals gewoon glas. De laklaag zit steeds tussen de achterzijde van het glas en/of het achterpaneel of veiligheidsfolie. Het voordeel van lakglas is dat de glans, puurheid, uniformiteit de schoonheid en klasse benadrukt. Lichte kleuren zijn aanraders, gezien ze zich moeiteloos laten combineren met uw interieur.

Welke diktes gebruik je om een kastenwand te maken?
Hier kies je uit diktes varierend van 18mm, 22mm en 25mm en dit heeft dan weer te maken met de densiteit (pershardheid van de plaat) afhankelijk van fabrikant, het luttele prijsverschil is meer dan het overwegen waard.

Welke hoogte heb je nodig om kledij te hangen ?
De hoogte voor het hangen van hemden, bloezen, omgevouwen broeken, vestons bedraagt doorgaans zo’n 100 cm vanaf bovenkant garderobestang tot bodem of volgende stang of lade. Dit noemen wij “korte hang”. Volledig uitgehangen broeken en dameskleedjes “lange hang” nemen eerder een 130 cm in beslag. “Extra lange hang” zijn eerder extra lange jassen, avondjurken voor dames e.d. en vragen eerder een hoogte van ± 150 cm.